Country

Axfood

Aktivitetsbasert og resirkulert hos Axfood

Aktivitetsbaserte, plasseffektive og miljøvennlige løsninger fra Martela var førstevalget da næringsmiddelselskapet Axfood flyttet hovedkontoret.

Våren 2014 flyttet Axfood inn i lokalene ved Torsplan i den nybygde bydelen Hagastaden nord i Stockholm. I samme bygning finner vi også en av konsernets egne matbutikker i form av Hemköp. Å leve nær kjernevirksomheten er viktig for Axfood, og derfor så man det som en stor fordel å ha hovedkontoret i samme bygning som butikken.

Valget falt på en aktivitetsbasert og arealeffektiv arbeidsmåte. Forholdet mellom Axfood og Martela går langt tilbake, og i forbindelse med flyttingen fikk Martela også fornyet tillit. De eksisterende høyderegulerbare arbeidsbordene fra Martela ble med fra det forrige kontoret, men fikk nye plater i et format som var tilpasset de nye lokalene. En løsning som også følger bygningens innretning – Torsplan er en GreenBuilding-eiendom med excellent-klassifisering, noe som er den nest høyeste klassifiseringen ifølge det internasjonale miljøsertifiseringssystemet BREEAM.

Det aktivitetsbaserte kontoret er også utformet med Face-skjermer for visuell avskjerming og lyddemping. Oppbevaringsskapene Combo og Big brukes som oppbevaring og romdeler. Fargene er gjennomgående lyse, med kontrast av fargesterke detaljer. Her er det også stille rom og konferanserom, for den som ønsker å trekke seg tilbake i arbeidet eller ta en samtale.