Country

Historien starter i 1945

 

 

"On New Year's Eve 1937 I had an animated conversation with the head sawmills at his home. He said that Finland would never be able to export anything other than sawn timber. I objected to this, saying that I could make furniture, for example, and export it too."

- Matti S. Martela

Et bra konsept

Matti S. Martela var ikke lidenskapelig interessert i kontormøbler. Han var ikke arkitekt, ikke designer og heller ikke arvtager til en møbelfabrikk. Nei, da han grunnla Martela på 1940-tallet gjorde han det fordi han hadde en god forretningsidé. Sånn i etterkant kan vi konstatere at den fortsatt holder mål. Det er behov for stoler og bord i dag også – men det som er mye viktigere enn et enkelt møbel, er at vi kan tilby et bra konsept. Det legger grunnlaget for virksomheten også i dag.

Martelas suksess, vår evne til å vokse og takle konjunktursvingninger – bygger på Matti Martelas prinsipper. Design, innredning og møbelproduksjon må håndteres forretningsmessig. Man må markedsføre og selge. Man må være der forretningene er. For oss innebærer det å være virksomme på en rekke områder, da vi ønsker å tilby et helhetskonsept. Kontorer, skoler, pleiehjem og hoteller, men også teatre og konserthus. Finland er vårt hjemmemarked, og herfra har vi ekspandert østover, vestover og sørover, inn på det europeiske markedet.

Trendene endres hele tiden. De kommer og går. Vi i Martela har alltid hatt som mål å skape miljøer som holder i lengden og som føles aktuelle også i morgen. Vi har erfaringen som kreves. Vi kan bygge på den fremgangsrike historien og alt vi har lært oss – også en og annen lekse … – når vi nå designer de fremtidige møbelklassikerne.

 

 

 

´Martelas film om å sitte, fra 1970

Share this page