Country

Ting som gjør en forskjell

Martela er en profesjonell leverandør av møbler for pleiemiljøer. I vår omfattende kolleksjon finner du alltid riktig produkt for dine spesifikke behov, uansett om det gjelder entreen til et pleiehjem eller matsalen på et aldershjem. Våre møbler er designet for å være vakre å se på, men er også slitesterke og funksjonelle. Stoler beregnet for pleiehjem, har avtakbart trekk og effektiv fuktbeskyttelse. Den ergonomiske designen tar hensyn både til pasientens og personalets behov.

Materialer

Selv om møbler som brukes i offentlige miljøer må tåle mye slitasje, er ikke et høyt Martindale-tall det eneste man bør ta hensyn til. Slitestyrken er viktig, spesielt i miljøer med aktive og bevegelige brukere, men i pleiemiljøer kan andre egenskaper være viktigere.

I mange tilfeller må trekket på sofaene og lenestolene kunne vaskes, noen ganger daglig. Derfor er det svært viktig at trekket er enkelt å ta av og sette på igjen, og at det ikke krymper i vasken. Når det gjelder brannsikkerhet, går vi aldri på akkord. Alle tekstiler vi bruker, oppfyller eller overgår offentlige krav og bestemmelser.

Et trekk av høy kvalitet er ikke nok; det avgjørende er hva som er under trekket. Som stopping bruker vi derfor bare foam som er flammesikkert og som egner seg for offentlige miljøer.

I noen av møblene bruker vi også termoelastisk skum som former seg etter brukerens kropp. Materialet gir en komfortabel og sikker sitteopplevelse samtidig som det bidrar til bedre blodsirkulasjon hvis brukeren er stillesittende. Som beskyttelse for stoppingen bruker vi fuktbeskyttende barrierematerialer i henhold til sykehusstandarden. Det gjør møbelet til en god investering som kan brukes i lang tid fremover.

Farge

Det er velkjent at eldre personer med hukommelsessvikt ofte har problemer med å skille mellom farger. Derfor er det viktig at et rom har tilstrekkelig med kontraster. Sterke og klare farger hjelper brukeren med å skille møblene fra hverandre og se hvor man kan bevege seg fritt.

Ved å bruke ulike stoffer, mønstre og farger på møblene, blir det enklere å se forskjell og for brukeren å finne frem. Bruken av farger bidrar også til å redusere institusjonsfølelsen; hvis alle møblene i et rom ser like ut, vil det jo ikke bli spesielt hjemmekoselig, eller hva?

ERGONOMI

Vi som er friske og raske tenker ikke så mye på ergonomien i hverdagsmøblene. Vi synes ofte det er deilig med en lav stol med små armlener og elegant design. Vi fokuserer gjerne mer på utseendet enn på funksjonaliteten. Det er en innstilling som endres etter hvert som vi får dårligere bevegelighet og funksjon.

Jo mindre bevegelige vi er, desto viktigere blir de ergonomiske faktorene. Til slutt spiller ingenting annet noen rolle. Hvis du ikke lenger kan sette deg ned i eller reise deg fra stolen uten hjelp, vil stolen være ubrukelig og bare ta opp plass – uansett hvor fin den er.