Martela er offisiell støttespiller for Finlands 100 års jubileumsfeiring i Norge

Finland feirer 100 år som selvstendig stat i 2017, og under hele året vil det være mange flotte arrangementer rundt om i Norge for å markere denne begivenheten. Hovedarrangementet vil avholdes den 7-10. september i Oslo på Teknisk Museum i Oslo, et av landets mest besøkte og populære museum under spektakulære lokaliteter. 

Feiringen startet 7. september med Næringslivsseminaret «Reboot Neighbour», som har som mål å gi inspirasjon og være en oppvekker om hva Finland kan og vil, og om norsk-finsk samarbeid. Profilerte talere som investor Petter Stordalen, NHO Direktør Kristin Skogen Lund, og den finske fremtidsvisjonæren Alf Rehn deler sine erfaringer.

Torsdag 7 september arrangeres også den offisielle åpningen av utstillingen «100 gjenstander fra Finland».  Utstillingen gir et tilbakeblikk på finske oppdagelser og innovasjoner ved å presentere det selvstendige Finlands historie med én gjenstand for hvert år. Utstillingen omfatter alt fra barkebrød i 1917, Aino Aaltos kjente Savoi vase fra 1936 og Martelas egen Kilta-stol fra 1955. «100 gjenstander fra Finland» er også tilgjengelig digitalt.

Fredag 8. september arrangeres seminar med fokus på den finske skolen, hvor finske og norske pedagoger drøfter hvilken betydning estetiske fag har for helhetlig opplæring, tenking og innovasjon.

Helgen 9-10. September arrangeres det familiedager på teknisk museum, hvor det inviteres bredt til å være med på å feire Finlands selvstendighet. Da kommer Mummitrollet på besøk, og verksteder med koding og arkitektoniske oppgaver venter på blivende gründere. I løpet av helgen kan man til og med vinne en flyreise til Finland.

Finland100-helgen i Oslo er en del av det offisielle Finland100-programmet. Her kan du lese mer om hva som skjer rundt i verden.

Share this page