Country

Martela presenterer oppbevaringsskap styrt av smarttelefoner til kontorer og offentlige lokaler

Martela har annonsert lanseringen av nye Dynamic Storage-løsninger. Oppbevaringsskapene designet for aktivitetsbaserte kontorer, kundelokaler, læringsmiljøer og offentlige lokaler er styrt av smarttelefoner og smartkort og er enkle å bruke og styre. Automatisk produksjon av data i sanntid over utnyttelsesgrad gjør det mulig å optimalisere antall oppbevaringsskap og plasseringen av disse.

Et sentralt problem med tradisjonelle oppbevaringsløsninger er mengden av ting som samles opp i oppbevaringsskapene over tid. Det fører til en konstant mangel på tilgjengelig plass. I tillegg er ansatte i ledelsen ofte opptatt med oppgaver som forsvunnede og glemte nøkler, utskifting av brukere og med å finne oppbevaringsskap for prosjektarbeidere og besøkende.

Endringene i måtene å arbeide på og moderne arbeidsplasser krever mer fleksible oppbevaringsløsninger

Den nye generasjonen av Martela Dynamic Storage-produkter frigjør både brukere og ansatte i ledelsen fra ansvaret for nøkler og leting etter ledig oppbevaringsplass. En hendig mobilapp fører brukerne direkte til nærmeste ledige skap, som deretter enkelt kan åpnes og låses med appen. Alternativt kan låsene styres med et smartkort, som for eksempel et ID-kort til en ansatt, et studentkort eller et besøkskort.

”Langt fra alle ansatte på aktivitetsbaserte arbeidsplasser trenger samtidig et oppbevaringsskap. Som regel bruker rundt halvparten av de ansatte oppbevaringsskap sjelden og overraskende mange bruker dem aldri,” sier Tytti Ruponen, Offering Manager ved Martela. Å plassere brukervennlige oppbevaringsskap på riktige steder er en svært konkret måte å forenkle de ansattes arbeidsdager på. I en optimal situasjon finnes det alltid et ledig skap nær den valgte arbeidsstasjonen, og en kontakt for å lade mobile enheter i skapet, for eksempel i lunsjpausen.

 

Utnyttelsesgraden gjør det enklere å plassere oppbevaringsskapene på riktige steder

Martelas mobilstyrte oppbevaringsskap kan reserveres for personlig bruk for en på forhånd fastsatt tidsperiode. Skapene inkluderer også usb-kontakter for lading av av mobile enheter. Skulle et reservert skap forbli urørt i lengre tid eller den på forhånd fastsatte reservasjonstiden er nær ved å gå ut, vil mobilappen minne brukeren om dette og spørre om det er mulig å gjøre skapet tilgjengelig for andre brukere. Mobilstyringen betjener også besøkende og egner seg ideelt for offentlige lokaler, skoler og garderober.

For kontorledelsen gir Martela Dynamic Storage nøyaktige data over utnyttelsesgraden av oppbevaringsskapene og bidrar til å gjøre mer oppbevaringsplass tilgjengelig på steder hvor det mest behøves. Som et resultat reduseres ofte den totale oppbevaringsplassen, mens kontrollen over tilgangsrettighetene er rask og effektiv.

”Behovet for personlig oppbevaringsplass reduseres med endringen i måtene å arbeide på,” forklarer Tytti Rupponen. “Når det ikke lenger er behov for mapper og papirer, blir faste oppbevaringsskap ofte overflødige. Smarte oppbevaringssystemer tillater bedriftene å redusere antall oppbevaringsenheter og gulvarealet helt ned til det halve, og ansatte som trenger et oppbevaringsskap er fortsatt i stand til enkelt å finne tilgjengelig plass.”

Økt fleksibilitet med mindre behov for styring

Det mobilstyrte Martela Dynamic Storage-systemet ble introdusert på hovedkontoret til Martela i Helsingfors i juni, og tilbakemeldingene fra de ansatte har gjennomgående vært utmerkede. Kunder av Martela som allerede bruker smarte oppbevaringsløsninger i Norden inkluderer bl.a. PwC i Bergen og Oslo, og lignende løsninger er i bruk for eksempel hos Deloitte Edge i Amsterdam, betegnet som verdens smarteste kontorbygning.

”De ansatte verdsetter høyt investeringer i arbeidsmiljøet, smarte verktøy og moderne tankegang. Kontorledelsen på sin side ønsker gladelig velkommen slutten på henvendelser rundt forsvunnede og glemte nøkler eller bytte av batterier i elektroniske låser”, konkluderer Tytti Ruponen med.

Martela Dynamic Storage er en del av produktfamilien Martela Dynamic, som også består av smarttelefon- og smartkortløsninger for å reservere arbeidsstasjoner og møterom. Med Martela Dynamic-løsninger, tilpasser arbeidsplassene seg behovene for fleksible arbeidsrutiner og forenkler de ansattes arbeidsdager. Analysedata muliggjør bruk av forskjellig typer arbeidslokaler, overvåking av brukererfaring og kontinuerlig optimalisering av arbeidsplassen.

For ytterligere informasjon:

Les mer om Smart Workplace by Martela

Les vår engelske blogg og siste nyheter.

Merete Vollan, Sales Director, Norway
+47 95 26 64 62
merete.vollan@martela.com

Tytti Ruponen, Offering Manager, Martela Oyj
+358 50 394 8606
tytti.ruponen@martela.com

Panu Muhonen, Offering Director, Martela Oyj
+358 500 412 068
panu.muhonen@martela.com

Share this page