Country

Møt Pod-familiens nyheter: PodLounge, PodMeeting Cove og PodMeeting Xpress!

Pod-serien oppstod ut i fra behovet om å kunne skape smarte, trivelige og fredelige arbeids- og møterom på arbeidsplassen. Nå får produktfamilien tre nye medlemmer: PodMeeting Xpress, PodMeeting Cove og PodLounge.

I åpne kontorlandskap oppstår ofte problemer med høyt lydnivå og mangel på avskjerming – kort og godt et dårlig arbeidsmiljø. De siste årene har nye innovative ideer om hvordan kontoret kan møbleres og utnyttes vokst frem. Faste arbeidsstasjoner har måttet gi plass til en mer aktivitetsbasert måte å arbeide på – flere felles møteområder, men også arealer for uforstyrret alenearbeid. Det er her Pod-serien kommer inn i bildet.

– Stadig flere ønsker fleksible løsninger for mer funksjonelle arbeidsmiljøer og økt trivsel. De nye produktene kompletterer den multifunksjonelle Pod-serien og skaper enda bedre forutsetninger for både alenearbeid og uformelle møter, forteller Kari Leino, produkt- og designsjef ved Martela.

PodMeeting Xpress

Pod-serien er designet av Henrik Kjellberg og Jon Lindström ved o4i Design Studio:

– PodMeeting Xpress er en videreutvikling av PodMeeting, som nå kompletteres med en plasseffektiv møteplass for spontane møter. Basismodulen er en tekstilkledd og lyddempende skjerm og et bord for fire personer. Skjermen kan monteres liggende eller stående avhengig av hvor avskjermet man vil ha det og hvilken bordhøyde man foretrekker. Modulen kan til og med tilpasses med bord på hver side av skjermen. Tre forskjellige bordhøyder tilbys: enten normal sittehøyde (73 cm for vanlige stoler), mellomhøyde (90 cm for mellomhøye stoler/krakker) og ståhøyde (105 cm for barstoler/krakker til ingen sittemøbler i det hele tatt.) På den måten skapes de rette ergonomiske forutsetningene, forteller Henrik Kjellberg

PodMeeting Cove

– Neste nyhet er PodMeeting Cove, en plasseffektiv møteplass for opptil fire personer. Modulen består av et bord og en tekstilkledd skjermvegg som omgir dette, hvilket skaper en lyddempende ”kupé”. Bordhøyden på 73 cm fungerer for vanlige stoler, sofaer og benker. Det er også mulig å bruke den nye sofamodulen PodLounge for å skape et koselig hjørne med puter for møter eller alenearbeid. Med PodMeeting Cove kan man velge hvilken type sittemøbel som er best for hver enkelt modul avhengig av hvordan den skal brukes. På denne måten er det mulig å skape forskjellige typer møterom, forteller Jon Lindström

PodLounge

Den siste Pod-nyheten er PodLounge, en hybridløsning som utfordrer oppfatningen av hva et sittemøbel er: En vakker sofa, en skjermvegg eller til og med et rom? Faktum er at PodLounge kan være alle tre samtidig! 

Henrik Kjellberg forteller mer:
– PodLounge kan konfigureres på flere forskjellige måter, både som et enkelt møbel eller i gruppe med flere. Den kan settes sammen og tas fra hverandre når behovene endres og er derfor utrolig anvendelig i miljøer hvor det er behov for både avkobling, avskjerming, oppladning og tilkobling. Hver modul består av en sittepuff for to personer og kan leveres med en skjerm i tre forskjellige varianter med to valgfrie høyder. Med PodLounge er det mulig å skape atskilte enheter og romslige formasjoner med høye skjermer, eller mer transparente og luftige sofalandskap med lave skjermer. Resultatet er et komfortabelt hjørne for arbeid eller avkobling, like perfekt for en kaffepause med kollegaene som for en uforstyrret telefonsamtale med en kunde.

De nye modulene kan til og med tilpasses materialvalgene og fargene på møbel- og skjermtekstilene både på inn- og utsiden. Som ekstrautstyr finnes kroker, hengere, hyller og strømuttak. 

PodLounge video

– Dette gir Pod-serien nesten ubegrensede muligheter til fargevariasjon eller kombinasjon med annet interiør, hvilket er viktig for å skape inspirerende og harmoniske arbeidsmiljøer. Serien har dessuten tidløs design, som er viktig med tanke på holdbarhet, sier Kari Leino.  

– Martela ønsker å skape smartere, mer inspirerende innredningsløsninger for moderne kontorer og læringsmiljøer med brukeren i fokus. Vår visjon er en arbeidsplass med forskjellige typer plasser hvor man uforstyrret kan konsentrere seg om arbeidet, kombinert med oaser for avkobling og spontane møter. Det skaper gode forutsetninger for trivsel og teambygging. Med kontinuerlig utvikling av Pod-serien håper vi å kunne forbedre fremtidens arbeidsplasser, avslutter Kari Leino.  

Mer informasjon om nykommerne i Pod-serien finnes via lenkene nedenfor.
PodMeeting Xpress
PodMeeting Cove
PodLounge
 

Share this page