Country

Å stå på jobben gjør deg friskere

Det finnes mange bevis på – og det kommer hele tiden nye – at trening og bevegelse under arbeidsdagen er bra for helsen. Selv om du som jobber på kontor har en aktiv fritid, er det ikke bra med lange perioder med stillesitting, og det kan føre til helserelatert problemer slik som ryggplager, diabetes eller hjertesykdommer.

The Economist har for eksempel skrevet om en ny studie som er utført ved universitetet i Leicester. Den viser at stillesitting på jobben dobler risikoen for diabetes og mer en todobler risikoen for å rammes av hjerte- og karsykdommer. Resultatet er uavhengig av hvor mye man trener på fritiden.

For den som ikke har mulighet til å forlate kontoret i løpet av arbeidsdagen, er det et svært godt alternativ å reise seg opp og jobbe. En av dem som har praktisk erfaring med dette, er den amerikanske entreprenøren Arshad Chowdhury, som bestemte seg for å slutte å sitte ved skrivebordet.

Etter to år hadde han fått en mye bedre holdning, og han hadde ikke lenger vondt i ryggen. Du kan lese mer om Arshads opplevelser i hans blogg.

Også hos Martela er det mange som velger å stå oppreist ved skrivebordet – hele tiden. ”Jeg føler meg bedre og mer skjerpet. Jeg savner ikke å sitte i det hele tatt” sier Ilkka Liekari, som er prosjektleder i Martela. Mer om ergonomi og hvordan du innreder arbeidsplassen riktig for kombinert sittende og stående arbeid, finner du under overskriften Ergonomi på vår webside.

 

Share this page