Country

3 Step IT

Helsinki, 2015

Interiørarkitektur, Irene Koukku, Martela Oyj og Krister Andersson, Medark Oy

Et hjemmekoselig kontor

3 Step IT er en tjenesteleverandør som tilbyr løsninger innenfor finansiering, livssyklusstyring og avfallshåndtering. Selskapet har vært på topp-15 listen over Finlands beste arbeidsplasser ni år på rad. Ingen tvil om at 3 Step IT verdsetter medarbeiderne sine høyt. Da 3 Step IT endret adresse til Helsinki sentrum, kontaktet de oss for å skape en ny arbeidsplass. Målene for den nye arbeidsplassen var klare og tydelige. 3 Step IT ønsket en innbydende arbeidsplass som var behagelig for de ansatte.

Selv om selskapet legger til rette for bruk av hjemmekontor, ønsker de også å oppmuntre de ansatte til å tilbringe tid på kontoret for å samarbeide med kollegene. På den gamle adressen var de ulike funksjonene spredt over ulike deler av bygningen. På det nye kontoret ønsket 3 Step IT å tilrettelegge for bedre interaksjon mellom mennesker. Først og fremst ønsker 3 Step IT at de ansatte skal ha et hjemmekoselig miljø. "Vi ønsket en arbeidsplass som er mer hjemmekoselig enn hjemmet," sier personalsjef i 3 Step IT, Anni Järviaho.

 

En arbeidsplass for bedre samarbeid

Gjennom prosjektet jobbet interiørarkitekten vår, Irene Koukku, i tett samarbeid med arkitekten Krister Andersson, som hadde ansvaret for lokalenes arkitektur. En del av planleggingsprosessen var inventarlisten over eksisterende møbler. Vi tok inn det meste av gamle møbler, som vi pusset opp og solgte via utsalgene våre. Noen av de gamle møblene havnet i de nye kontorene. Vi tok oss også av flyttingen til den nye adressen.

"Det nye kontoret er stilfullt, hjemmekoselig, og underbygger den gode holdningen til å få ting gjort, som vi har i selskapet. Et konkret poeng er at arbeidsplassen legger bedre til rette for kommunikasjon mellom ulike deler av organisasjonen. Det er dette vi ønsker oss. Folk snakker mer, og det er flere som snakker sammen," sier Anni Järviaho.

Se en video der kunden forteller om prosessen