Country

DNB

Medarbeiderne står i fokus når DNB åpner sitt nye flaggskipskontor i Bergen.  Det er ikke spart på noe for å skape et ergonomisk og stille arbeidsmiljø. I sentrum for satsingen står Martelas Silence-konsept.

Et varemerke med klasse har alltid en flaggskipsbutikk i den fine gaten. Nå kan du få samme service i banken! Bankkonsernet DNB har nylig innviet sitt første flaggskipskontor i Bergen sentrum.

”Det er et unikt konsept der vi tilbyr kunden alle typer banktjenester på ett eneste kontor. Uansett hva man trenger hjelp til, skal man kunne henvende seg til oss, sier distriktsbanksjef Sylvelin Gunnarson.

Åpningstidene er som en drøm; kl. 8–18 på hverdagene og lørdagsåpent mellom kl. 10–16. Det komplette servicetilbudet gjør bergenskontoret til et av DNBs største, og til sammen er det her drøyt 70 medarbeidere. Kontoret er et pilotprosjekt, og konsernet vil snart få ytterligere tre flaggskipskontorer i de største byene i Norge.

Nesten lydløst

Da konseptet ble utarbeidet la man stor vekt på medarbeidernes trivsel, og fordi lokalene også store arbeidssoner, søkte man etter en god lydergonomisk løsning. DNB er avtalekunde hos Martela, som i dag leverer til kontorer over hele Norge. Med tanke på dette kom lanseringen av Martelas nye Silence-konsept svært beleilig.

”Silence består av en rekke ulike produkter utformet for det aktivitetsbaserte kontoret. Møbler og innredning som også bidrar til å skape en stillere og mer ergonomisk arbeidsplass”, sier Tor Helge Lunde Sørensen, regionansvarlig i Martela.

Et av nøkkelproduktene i Silence-konseptet er det innovative elektrisk høyderegulerbare arbeidsbordet. Bordet heves og senkes nesten lydløst – lydnivået er redusert med 360 % i forhold til bransjestandarden. Bordet, som også har fått en helt ny og unik design, har 25 prosent lavere strømforbruk og en diskret betjeningsløsning.

”Silence er helt klart løsningen for fremtidens åpne kontorløsninger og gir mye bedre økonomi i form av fornøyde medarbeidere og en inspirerende arbeidsplass”, konstaterer Tor Helge. 

Stille og pent!

DNB trakk samme konklusjon og valgte denne løsningen til sine kontorer. Silence-bordet, som er utstyrt med ekstra lyddempende linoleumsbelegg på bordplaten og akustikkskjermer, har blitt svært populært, spesielt på kontoret med 30 medarbeidere. Det hører også til Combo-oppbevaringer på hver arbeidsplass, og Martela har også stått for stolene i bankens auditorium. Møblene er levert av Martelas lokale forhandler Rom for Design og Per Ivar Andreassen. Opplegget gir medarbeiderne en sjanse til å balansere det private og det offentlige.

”Vi opplever at vi faktisk kan snakke i telefonen uten å forstyrre eller blir forstyrret av andre. Vi kan også unne oss en kopp kaffe i ro og mak. Den balansen er kjempeviktig!”, sier Sylvelin Gunnarson.

”Vi liker også den smarte innfestingen på akustikkskjermene som gjør at skjermen ikke følger med bordet. Alle skjermer i hele rommet har dermed samme høyde, noe som ser pent og ryddig ut. Utseende og design har også betydning for arbeidsmiljøet.”

DNB valgte også å installere Silence-konseptet med høyderegulerbare bord i konferanse- og møterommene.

”Så vidt jeg kan bedømme, gir det en helt annen energi i møtet. Man blir mer aktiv og engasjert når man står oppreist i stedet for å sitte i en stol.”