Country

Dolphin Geophysical

Høyteknologiselskapet Dolphin Geophysical setter medarbeiderne i første rekke

Det norske maringeologiselskapet Dolphin Geophysical går mot strømmen med sitt nye konsernkontor i Bergen. Alle medarbeidere, både fast plasserte og tilreisende, har sitt eget kontor. Sammen med forhandleren Rom for design har vi skapt en helhetsløsning for en høyteknologisk, internasjonal virksomhet.

Dolphin Geophysical er et svært spesialisert selskap som har sitt utspring fra den norske oljeindustrien.

”Vi er eksperter på oljeleting til havs. På oppdrag fra våre kunder, internasjonale oljeselskaper, utfører vi seismologiske undersøkelser som beskriver havbunnens egenskaper og identifiserer mulige oljekilder”, sier Vesla Groeneboom, som er administrativ sjef i Dolphin Geophysical.

Dolphin Geophysical disponerer en høyteknologisk flåte. Rent praktisk foregår det slik at de store skipene sleper lange kabler med såkalte luftskannere som registrerer data. Disse tolkes og evalueres deretter av selskapets geologiske eksperter. Det handler om en ekstremt kapitalkrevende bransje, og selskapet har hele verden som arbeidsområde.

Moderne, lyst og luftig

Konsernkontoret ligger i Bergen, men selskapet har også kontorer i Oslo og London. Dolphin Geophysical har et hundretall faste medarbeidere og ytterligere 200 besetningsmedlemmer som leies inn sammen med fartøyene. På bergenskontoret sitter det drøyt 40 medarbeidere på økonomi, drift, salg, markedføring og geologisk evaluering.
Kontoret er imidlertid innredet med 60 arbeidsplasser.

”Fordi våre eksperter reiser internasjonalt, har vi valgt å ha et større antall ekstra arbeidsplasser – det er alltid noen ledige. De kommer godt med i disse dager når vi bygger et nytt stort skip på et verft lenger oppe på kysten”, sier Vesla som sammen med en prosjektgruppe har stått ansvarlig for utformingen av de nye lokalene.

Lokalene er innredet spesielt for Dolphin Geophysical og består nesten utelukkende av enkeltkontorer. Litt uvanlig nå til dags der de fleste selskaper velger storkontor, konstaterer Vesla:

”Men våre medarbeidere var veldig tydelige på at det var slik de ville ha det. Og vi lytter selvsagt til personalet.”

Stilen er moderne, lys og luftig.

”En sterk kontrast til lokalene vi hadde tidligere. De var i norsk skipsrederstil med svært mørkt tre og gulldetaljer – og var svært fint. Men det føles som denne innredningen på en bedre måte gjenspeiler det faktum at vi er et moderne teknologiselskap.”

Helhetsløsning avgjørende

Under planleggingen av det nye kontoret tok selskapet kontakt med flere leverandører, og oppdraget gikk etter hvert til Martela og forhandleren Rom for design. Martelas Tor Helge Lunde Sørensen og Rom for designs Per Ivar Andreassen har samarbeidet svært tett for å skape en tiltalende helhetsløsning. Sluttresultatet er en innredning der hoveddelen av møblene kommer fra Martela – fra kontor til konferanse, matsal og kundemottak. Elektrisk høyderegulerbare skrivebord av typen Pinta EQ, Combo-oppbevaringer, Spot-bord, Form møtebord, Soft X konferansestoler og Eero Aarnios ikoniske Roy-stoler som brukes til besøk og avlastning, skaper sammen en funksjonell helhet.

”Nettopp helhetstilbudet har vært kjempeviktig i dette tilfellet. Martelas brede sortiment gjorde at vi kunne presentere en attraktiv løsning for Dolphin”, sier Per Ivar Andreassen.

Vesla Groeneboom og hennes medarbeidere er ekstra fornøyd med Pinta-bordene:

”Fordi vi prioriterer medarbeidernes helse, valgte vi å ta investeringen – noe vi ikke har angret på. Personlig er jeg også svært begeistret for Roy-stolene, som er trukket i vår turkisblå farge. De er et herlig utropstegn mot det hvite.”

”Dette prosjektet har gjort oss en stor – og positiv – erfaring rikere. Vi er utrolig fornøyd med servicen vi har fått av Rom for design og Martela. Alt har gått på skinner, fra planlegging til leveranser.”