Country

Enfo

Fargesterkt aktivitetsbasert bygger varemerke

Enfo er et ledende nordisk IT-selskap med virksomhet i Sverige, Norge, Danmark og Finland. På kontoret i finske Kuopio jobber nesten 200 medarbeidere som kunne flytte inn i helt nye lokaler våren 2013. Fordi ingen var helt fornøyd med innredningsløsningene i de gamle lokalene, ble det satt tydelig mål for arbeidet, og Martelas interiørdesigner Anne-Mari Juutilainen fikk oppdraget med å realisere visjonen.

Enfo ville legge ekstra fokus på akustikk, ergonomi og miljø i de nye lokalene. Man ville også at lokalene skulle være fleksible og matche den pågående endringen i arbeidslivet; en moderne kontorløsning helt tilpasset Enfos virksomhet. Tanken var også at lokalene skulle bidra til å bygge selskapets varemerke både eksternt og internt – overfor kundene men også overfor eksisterende og fremtidige medarbeidere.

Arbeidet startet med en ambisiøs gjennomgang av prosjektet og ønskede funksjoner; prosjektgruppen bestod også av medarbeidere fra Enfo. Med utgangspunkt i Martelas Inspiring Office-konsept ble det skapt en rekke ulike aktivitetsbaserte kontorflater til ulike typer oppgaver, fra enkelt arbeid til møter. En tidligere fargesetting gjort av interiørdesigner Tiina Ruotsi fantes allerede i enkelte deler av lokalene, og denne ble også tatt i betraktning da innredningen ble utformet. Lyse møbler kombinert med sterke signaturfarger setter et moderne og inspirerende preg på kontoret. Martela ledet hele flytteprosessen til de nye lokalene, fra planlegging og design til håndtering av inventar og flytting. En del av de eksisterende møblene fant sin plass i det nye kontoret, og overskytende møbler ble gjenvunnet på ulike måter. Etter hvert kunne Enfos medarbeidere i ro og mak konsentrere seg om selskapets kjernevirksomhet.

Resultatet er et kontor som gir en effektiv arealutnyttelse samtidig som medarbeiderne har fått et miljø de har det bra og trives i. Miljøet gjenspeiler nettopp Enfos virksomhet og målsetting, og riktig løsning på riktig sted forsterker kontorets funksjonalitet og effektivitet. Ergonomiske hensyn er viet stor plass – både på felles nivå og individnivå; for helsens og produktivitetens skyld.