Country

Enfo Stockholm

Interiørdesign: Martela, Maija-Liisa Väre

Stockholm 2016

ET GODT ARBEIDSMILJØ GJORT ENDA BEDRE

IT-selskapet Enfo er en attraktiv arbeidsplass - selskapet er rangert som en av de mest attraktive arbeidsgiverne i Great Place to Work® undersøkelse i Sverige hvert år. Smigrende, selvfølgelig - men det innebærer også et stort ansvar for å sikre at Enfo beholder sin ledende posisjon.
"Vi vokser hele tiden, og når det ble overfylt på vårt forrige kontor her i Stockholm hadde vi en visjon om en fleksibel arbeidsplass tilpasset vår måte å arbeide på og som kan oppmuntre til videre utvikling", sier Linda Liljewall, Office Manager på Enfo.
"Det var naturlig å søke et samarbeid med Martela som hadde lyktes så godt med Enfos kontor i Finland."

 

EN START PÅ ET TETT OG POSITIVT SAMARBEID
"Martela tok fullt ansvar fra begynnelsen, og involverte seg i letingen etter nye lokaler", sier Liljewall.   Etter at de riktige lokalene ble funnet fortsatte samarbeidet etter Martelas Lifecycle® modell. "Martela og Enfo skapte sammen et gjennomtenkt forslag av interiør og møbler som vi følte var forenlig med Enfos måte å arbeide på. Forslaget inkluderte at kontoret ble delt inn i ulike områder; et konsentrasjonsområde for individuelt arbeid; et samarbeidsområde som inspirerer til å arbeide sammen; et chill out område for avslapning og et kommunikasjonsområde for gruppedynamikk ", sier Liljewall.   "Martelas tok seg av logistikk rundt flyttingen, ikke minst forvaltningen av gammelt inventar. Mer enn 80% av møblene ble solgt som gjenbrukt, noe som passer veldig godt med Enfos miljøtenkning. "   Dessuten, ved å velge å leie møbler unngikk Enfo høye startkostnader og kostnader med løpende vedlikehold.
DEN NYE ARBEIDSMILJØET FREMMER AKTIVITETSBASERT ARBEID
Da var det tid for innflytningsfest i det nye kontoret på Olof Palme veien sentralt i Stockholm ble det arrangert Martela Inspiring workshops om hvordan det nye arbeidsmiljøet skulle fungere.   Liljewall sier: "Det føltes bra at Martela var der og kunne forklare og instruere hvordan de nye arbeidsområdene fremmer aktivitetsbasert arbeid som vi ønsker. Det skapte en dypere forståelse av hvordan arbeidsmiljøet påvirker oss som jobber her og hvordan det kan forenkle kommunikasjonen og utvikle samarbeidet mellom våre ulike avdelinger."   "Enfo er hovedsakelig et konsulentselskap, noe som betyr at mye av vårt arbeid foregår ute hos våre kunder, men når vi er på vårt eget kontor, trenger vi å jobbe effektivt - og utnytte hverandres kompetanse. Økt samhandling er trolig den mest åpenbare forskjellen mellom det gamle og det nye kontoret.  I de ulike kontormiljøene er det enklere og mer naturlig å få kontakt med kolleger, utveksle ideer og utvikle nye og kreative partnerskap."   Samarbeidet mellom Enfo og Martela fortsetter etter at de nye lokalene er tatt i bruk. "Ivaretagelsen av vårt arbeidsmiljø er en kontinuerlig prosess, så vi ønsker å ha tett kontakt med Martela fremover for å følge den raske utviklingen av arbeidsmiljøer. Vi ønsker å beholde Enfos topprangering blant Great Place to Work®."