Country

EVRY Solna

Stockholm 2017/2018
Interiørdesign Alexander Bladh, Martela
 

EVRY er et av de største IT-konsulentselskapene i Norden med mer enn 10 000 kunder i privat og offentlig sektor. EVRY utvider raskt og oppgraderer for øyeblikket alle kontorene sine i Sverige for å skape attraktive arbeidsmiljøer for både konsulenter og klienter. Oppgraderingen er rettet mot EVRYs grafiske profil og er inspirert av selskapets skandinaviske røtter.

Atriet ble et attraktivt og fleksibelt møtested

I hovedkvarteret i Solna, hvor det er 850 ansatte, ønsket EVRY å skape et fleksibelt område for kundemøter, konferanser, forelesninger, utdanning osv. Ved å gjøre endringer ville man også oppfylle behovene til konsulentene som jobber der og kundene som besøker anlegget. En koselig atmosfære for lunsj med kollegaer, en rask gjennomgang over en kopp kaffe eller kanskje en sosial sammenkomst etter arbeidstid.

Området som skulle endres til et mer moderne kontor, var atriet som lå i tilknytning til resepsjonen. Det var tidligere omgitt av møterom og ble ikke brukt til verken møter eller arbeid.

Etter å ha sammenlignet ulike alternativer på markedet, falt valget på Martelas forslag om å forvandle atriet til en åpen, sosial hub for møter av alle slag – både spontane og planlagte. Resultatet er et inspirerende og interaktivt miljø for aktivitetsbasert arbeid.

"Det som fanget interessen vår, var Martelas ideer om hvordan man kan skape et miljø der ‘ting skjer’. Vi ønsket å lage et inspirerende og interaktivt sted der ansatte og kunder kan møtes, og vi har virkelig lykkes", sier Mikael Lyster, anleggsdirektør hos EVRY.

For å skape et fleksibelt og tiltrekkende miljø benyttet man en kombinasjon av ulike typer møbler for å oppnå et variert utvalg av sitteplasser med ulike setehøyder. Blant andre inventar- og arbeidsplassløsninger valgte EVRY å implementere Martelas allsidige møtemodul Framery samt Pod-møbelserien. Møblene i den åpne spisesalen har varierende setehøyder (fra bordhøyde til stående høyde til loungeområdet med behagelige skinnsofaer) og kan omordnes, avhengig av hvilken effekt eller atmosfære man ønsker å skape. Rundt atriet ligger det store og små konferanserom og mindre telefonrom, der innredningen har samme nordiske uttrykk og minimalistiske, men komfortable møbler.

Gjenbruk av gamle møbler i fokus

En stor del av inventaret er gjenbruk fra EVRYs andre kontorer rundt om i Sverige.

"Målet var å gjenbruke så mye av de gamle møblene som mulig", sier Patric Öhman, Key Account Manager hos Martela.

"Utgangspunktet vårt var EVRYs merkekonsept for fargevalg, utforming og tekstiler. Deretter så vi på de eksisterende møblene for å se hva som kunne brukes på nytt i det nye miljøet. Resultatet er et fleksibelt, funksjonelt og stilrent område som fungerer like godt for en rask samtale over en kopp kaffe som for kundemottakelser."

Martelas konsulenter håndterte alt fra utforming og gulvplan til den faktiske møbleringen og utpakkingen på stedet. Hele prosjektet tok sju måneder fra første kontakt til ferdigstilling.

"Atriet har nå en livlig atmosfære, og det er et sted som vi er stolte over å kunne vise til kunder og leverandører. Det er innbydende, og vi føler at det representerer hvem vi er hos EVRY. Det er et moderne møtested som styrker virksomhetens image", konkluderer Mikael Lyster.