Country

Jet Brains

Hjernetrim i St. Petersburg

Ett kontor, tre soner. I IT-selskapet JetBrains i St. Petersburg arbeider man aktivitetsbasert i sju etasjer. På toppen: bibliotek, musikkrom og idédugnad. Martela Russland har levert godbiter både fra vårt eget varemerke og fra våre samarbeidspartnere.

Programvareselskapet JetBrains ble grunnlagt i St. Petersburg i 2000 og har siden vokst med rakettfart. I dag finner vi selskapet på begge sider av Atlanteren, med en rekke prestisjetunge bransjeutmerkelser på peishyllen. Det nye kontoret i St. Petersburg tar opp hele sju etasjer, og hver etasje er innredet med utgangspunkt i én signalfarge. Kontoret er designet av Elena Laakso hos Gullstén-Inkinen Design & Arkitektur

Hver etasje er inndelt i ulike soner; en offentlig sone med kafé og lobby, en halvoffentlig sone med konferanserom samt en privat sone med arbeidsplasser. På den siste etasjen finner vi bibliotek, treningsrom, musikkrom og et stort område beregnet for idédugnad og teamwork.

”Inspirasjonen kommer sikkert fra mange andre kjente IT-selskaper som Google og Yandex, som alle jobber aktivitetsbasert. Medarbeiderne har vanligvis fleksible arbeidstider og trenger derfor en arbeidsplass som tilfredsstiller deres behov, uansett tid på dagen – eller natten. Selvsagt må også miljøet være inspirerende og støtte kreativiteten.
Det er derfor detaljene er så viktige”, sier Daria Sushinskaya hos Martela St. Petersburg.

”Det aktivitetsbaserte kontorkonseptet gjenspeiler JetBrains' varemerke på en svært god måte. Vårt brede sortiment, i kombinasjon med det store utvalget vi kan tilby via våre samarbeidspartnere, har gjort det lett for kunden å velge og vrake blant løsninger – uansett om det har dreid seg om offentlige, halvoffentlige eller private soner.”

Vi har levert og installert så vel egne møbler, for eksempel Trailer-bord og Kilta-stoler, som møbler fra våre samarbeidspartnere, blant annet lyddempende løsninger som veggpaneler og telefonbås fra BuzziSpace.

”Noen ganger trenger man ro og fred for kunne være kreativ, og da er ulike typer akustikkløsninger et selvsagt valg. Stadig flere selskaper betrakter disse som en naturlig del av arbeidsmiljøet og planlegger dem inn fra begynnelsen.”

I St. Petersburg er det fortsatt relativt uvanlig at selskapene velger å jobbe aktivitetsbasert fullt ut, sier Daria.

”Det blir stadig vanligere at man bruker en del av kontoret på denne måten. Men jeg tror at man snart velger å gå helt over! Man er nok fortsatt litt redd for at større frihet skal gi redusert effektivitet, selv om undersøkelser viser det motsatte.”