Country

Martela House

Vi arbeider som vi lærer!

Hele bransjen snakker om ”Det aktivitetsbaserte kontoret”. Men hva er det egentlig? Vi i Martela lever som vi lærer. Vårt hovedkontor i Helsingfors er innredet etter det aktivitetsbaserte prinsippet – og med en stor dose inspirasjon. Velkommen til visning!

Kontoret er ikke hva det har vært. Arbeidslivet gjennomgår en dramatisk endring akkurat nå. WiFi, trådløst bredbånd og skyfunksjoner har gjort jobben uavhengig av tid og sted. Det har også innebåret at det tradisjonelle kontoret har utspilt sin rolle. Kontoret er på ingen måte avskaffet, men det kreves nye grep for å dekke behovene til bedriftene og deres medarbeidere.

Det aktivitetsbaserte kontoret er løsningen, sier Petteri Kolinen, som er Martelas Design Director:

”Egenskapene til det aktivitetsbaserte kontoret bestemmes først og fremst av brukernes behov – ikke av organisasjonskartet.”

Tap blir fortjeneste

Når medarbeiderne reiser mye, jobber fra andre kontorer i konsernet, fra hotellet eller hjemmefra, må arbeidsplassene være mye mer fleksible. Dette gjelder også for medarbeiderne som faktisk jobber det meste av tiden på kontoret. Det tilbringes ofte mye tid i konferanse- eller møterom og på andre steder som ikke har skrivebord. Resultatet er at det aktivitetsbaserte kontoret har færre faste arbeidsplasser enn det tradisjonelle kontoret.

”Men når folk gir opp sin egen arbeidsplass, får de til gjengjeld mange flere alternativer å velge mellom. Med smart planlegging kan kontorlokalet bli en kreativ og inspirerende arbeidsplass som tilfredsstiller behovene på en mer fleksibel måte”, sier Petteri Kolinen. Det innebærer blant annet en kombinasjon av åpne arbeidsflater med skrivebord, stille rom for arbeidsoppgaver som krever ro, men også rikelig med rom for møter, konferanser og sosialisering.

Da Martela House skulle innredes for aktivitetsbasert arbeid, valgte man derfor å dele det inn i tre ulike soner: offentlig, halvoffentlig og privat. Innrederne Tiina Myller, Päivi Pentikäinen og Maarit Vuori har tatt utgangspunkt i Martelas varemerkeløfte ”Inspiring Spaces”.

Utstilling i praksis

En del av utstillingen fungerer nå også som konferanserom og arbeidsplass for medarbeiderne, noe som gjør det mulig å vise de akustiske fordelene med våre møbler i praksis. Resultatet er et mer fleksibelt kontor som verdsettes både av medarbeiderne som jobber på kontoret hver dag, og av dem som kommer på besøk. Dessuten har andelen kontorareal gått ned med mer enn en femdel!

Martela House holder selvsagt dørene åpne for kunder og samarbeidspartnere som ønsker å oppleve det aktivitetsbaserte kontoret ”IRL”. Nysgjerrig – og på vei til Helsingfors? Gi en lyd til din kontaktperson i Martela for å få en personlig omvisning.