Country

Neulamäki skole

Neulamäki skole
Kuopio, Finland
Reetta Ahola, Martela

Nulamäki-skolen i Kuopio vant vår ”forvandle meg”-konkurranse i 2013. Prisen inkluderte en total forvandling av arbeidsmiljøet på lærerrommet. Skolen ble bygd for 25 år siden, og lærerrommet var nedslitt – det var også ønsker om å tilføre nye og overraskende innslag som kunne gjøre arbeidsmiljøet mer inspirerende.

Sammen med brukerne evaluerte man lokalenes funksjonalitet – før man utarbeidet en handlingsplan. Rommet ble delt inn i flere ulike arbeidssoner, og resultatet er et miljø som kan brukes til hvile og rekreasjon, men også til møter eller konsentrasjonskrevende oppgaver. Noen soner gir ekstra atskilthet, og det er også lagt stor vekt på informasjonssikkerheten.

Den nye innredningen er blitt svært godt mottatt.

”Jeg er veldig fornøyd med planløsningen og med hvordan endringene ble gjennomført. Resultatet er virkelig fint, og har hatt et godt samarbeid med Martela hele veien", sier Veli-Pekka Tikka, som er rektor ved skolen.

Lærerne har også opplevd endringen som positiv. Det nyinnredede personalrommet har fått friske farger, har tydelig rominndeling og materialer av høy kvalitet. Man opplever rommet som mer funksjonelt enn tidligere. Designløsningen står til naturen utenfor, noe som også har bidratt til at arbeidsmiljøet oppleves som lysere.

Se filmen

Maleriet på den gule veggen er ført i penselen av Ilja Karsikas/Napa Illustrations.