Country

Pirkkala Gymnas

Pirkkala, Finland, 2017

Rom- og interiørdesign Jonna Rehmonen

Elevene, lærerne og de andre ansatte ved Pirkkala gymnas flyttet inn i ny skolebygning høsten 2017. Et prosjektteam av lærere var med i planleggingen av bygningen og interiørdesignet helt fra begynnelsen av. ”Dette er et slikt "once in a lifetime"-prosjekt. Bare noen få lærere får sjansen til å være med på et slikt prosjekt”, sier viserektor Kaisa Putaja.


OMVENDT ANBUDSKONKURRANSE GA ØNSKET SLUTTRESULTAT

Omvendt anbudskonkurranse gjorde det mulig for oss å anskaffe møblene vi ønsket. Verdien av anskaffelsen, målene og det ønskede sluttresultatet ble definert på forhånd. Faktorer som var viktige for brukerne, som funksjonaliteten til fasilitetene, møblenes egnethet for rengjøring, tilpasningsevne, estetikk og ergonomi, utgjorde kriteriene for valget.

Planleggingen var basert på tilpasningsevne og hensyntagen til den nye undervisningsplanen. I de felles oppholdsrommene ønsket vi å gi elevene tilgang til et eget lite rom ved hjelp av båser med en sitteplass og et bord i et akustisk isolert rom. Båsene ble umiddelbart en favoritt blant elevene.
 

DEN TRIVELIGE SKOLEN BLE EN KOMMUNAL STUE FOR INNBYGGERNE

Lærerne og elevene er svært fornøyde med den nye skolebygningen og interiørløsningene. Skolen er trivelig og lys og det er rikelig med plass til alle former for aktiviteter. Gymnasbygget brukes også mye om kveldene til andre kommunale aktiviteter. ”Her har det blitt arrangert kommunestyre- og partimøter - og bygningen har i vært svært aktiv bruk. Det har også vært en rekke musikkarrangementer her. Det er blitt en slags kommunal stue, og bygningen er alltid er åpen for innbyggerne når det er plass”, forteller rektor Marjukka Suihko.