Country

Postnord

København, Danmark
Interiørdesign: Martela og Laika Rumdesign
 

Inspirerende arbeidsplass

Som en del av en nordisk avtale, utviklet Martela en ny og inspirerende arbeidsplass for PostNords hovedkontor i København.

PostNord ønsket en samarbeidspartner med erfaring og kunnskap innenfor aktivitetsbasert arbeid. I tillegg til planleggingen og implementeringen, ønsket de en samarbeidspartner som kunne tilby god prosjektledelse.

Martela Lifecycle-tilnærmingen, som omfatter hele prosessen fra planlegging til vedlikehold, var akkurat det som PostNord var på utkikk etter.

I tillegg til det nyeste innenfor møblering, kunne Martela tilby et felles kontaktpunkt for alle nødvendige tjenester, som arealplanlegging og møbelgjenvinning. De fikk også en positiv opplevelse gjennom endringen fra et tradisjonelt, åpent kontorlandskap til aktivitetsbasert arbeid.

De nye lokalene er tre ganger mindre enn de gamle, noe som gjør at investeringen tjener seg inn på under et år.

Den nye måten å jobbe på

Alle har ikke lenger faste arbeidsstasjoner, og måten de jobber på har endret seg radikalt. Til tross for alt dette har en godt gjennomført endringsprosess gitt mange positive tilbakemeldinger fra de ansatte. De ansatte synes det nye hovedkontoret er et veldig inspirerende mijø å jobbe i.

Nøkkeltall:

Før flytting:
Totalt areal: 28 000 kvm (95 % kontorarealer)
Antall ansatte: 620
Skrivebordsandel: 100 %
m2/medarbeider: 45,2 kvm

Etter flytting:
Totalt areal: 9 500 kvm (65 % kontorarealer)
Antall ansatte: 600
Skrivebordsandel: 90 %
m2/ medarbeider: 15,8 kvm