Country

Scheiwiller Svensson

Teamwork hos Scheiwiller Svensson

Da Scheiwiller Svensson Arkitektkontor skulle innrede lokalene, tok man utgangspunkt i teamets betydning for det kreative arbeidet. 

Scheiwiller Svensson er et arkitektkontor i sterk vekst – akkurat nå jobber det rundt 40 medarbeidere på kontoret på Åsögatan i Stockholm. I stedet for å satse på nisjer, har man valgt å jobbe bredt med ulike typer oppdrag, fra kontor til industri, butikk og boliger. Blant oppdragsgiverne finner vi blant annet Inditex-konsernet: Scheiwiller Svensson har ansvaret for re- og nyetableringer i Skandinavia for varemerker som Zara, Zara Home og Massimo Dutti. Et annet pågående oppdrag er Johnson & Johnsons nye svenske hovedkontor i Ulriksdal.

Vårt eget kontor er godt innbodd på dette tidspunktet. Scheiwiller Svensson flyttet i 1995, bygde om i 2000, og nå var det altså på tide med en oppdatering.

”Det har jo skjedd en god del på 15 år. Først og fremst trenger vi ikke så store skrivebord lenger da dataskjermene og det tekniske utstyret har blitt mye mindre. Samtidig har vi blitt betydelig flere”, sier Anders Börthas, arkitekt SIR/MSA hos Scheiwiller Svensson og den som har ledet endringsarbeidet.

”Vi arbeider mye i team, og det har påvirket utformingen. Medarbeiderne har mange muligheter til å flytte rundt og jobbe i ulike prosjekter. Men vi arbeider ikke i en aktivitetsbasert kontorløsning, alle har sine egne, faste arbeidsplasser å falle tilbake på.”

Ved den ene langsiden er det også et langbord med plass til så vel spontane som planlagte sammenkomster.

Selskapets arbeidsmetodikk har også inspirert til en murmaling av Beatrice Orlando, som setter tonen for rommet. Den ellers svarte og hvite fargeskalaen står også i kontrast til rommets bjelker og støpejernssøyler, som er malt gule. Målet har vært å fremheve lokalenes industrielle arv og samtidig skape et flott arbeidsmiljø.

Det er fokusert mye på akustikken i det åpne kontoret, og som base har Scheiwiller Svensson valgt å jobbe med Martelas elektrisk høyderegulerbare Silence-bord. Med sin 38 dB er bordet det mest stillegående på markedet; i praksis oppleves det som lydløst. Arbeidsplassene suppleres av BIG-oppbevaringer som er kledd med et lydabsorberende BuzziSkin-material fra BuzziSpace.

”Innledningsvis har vi valgt å jobbe uten skjermer mellom skrivebordene, men det er noe vi vil se nærmere på etter hvert”, sier Anders Börthas.

BIG-oppbevaringene er på Scheiwiller Svenssons initiativ også utstyrt med ben – den første leveransen av sitt slag.

”Jo luftigere, desto bedre!”