Country

Tieto

HELHETSLØSNING MED KONTRASTER

Tietos nye kontor i Malmö er stort. Her arbeider 350 medarbeidere på tre etasjer i et velkoordinert og variert miljø. Klare kontraster i selskapets egne farger står seg fint mot en bakgrunn i hvite og grå nyanser. Kontoret er komplett innredet med Martela – fra arbeidsplassene til de fleksible møterommene.

Fordi mange av medarbeiderne jobber ute hos kunden, valgte Tieto å innrede med en kombinasjon av åpne kontorer med faste eller fleksible arbeidsplasser. Det finnes også et mindre antall cellekontorer.

”Konseptet er det samme for alle Tietos kontorer og gir god valgfrihet. Hvis man vil trekke seg tilbake fra det åpne kontorer og jobbe atskilt fra de andre, har man mulighet til det. Vi har også et stort antall møterom som gir rom for fleksibilitet”, sier Åsa Elofsson, som har vært Tietos interne prosjektleder i forbindelse med flyttingen.

Det faktum at Tieto har valgt alle møblene fra Martela har gjort det enkelt å skape variasjon med et gjennomgående formspråk i de ulike miljøene. Innredningen bygger på fem store serier; Spot, Soft X, Picco, Pinta EQ og Combo.

Rundt omkring i kontoret er det brukt låsbar oppbevaring for å skape nye rom og felles soner. Ståbord med sittemuligheter åpner for spontane kortere eller lengre møter, og her er det også PodSeats for den som ønsker litt mer atskilthet.

”Møterommene er innredet forskjellig alt etter størrelse og bruk og fungerer virkelig kjempebra”, sier Åsa Elofsson, som personlig også er svært glad i det store lunsjrommet i bygningens atrium, der strategisk utplasserte Movie-sittegrupper innbyr til ”en kopp kaffe”. Bredden i sortimentet har gitt en rekke logistiske fordeler i forbindelse med utformingen, sier Åsa Elofsson.

”Helhetstanken er svært tydelig. Møblene er hvite, svarte eller grå, og det kontrastskapende tilbehøret i rødt, grønt og blått gir øyet ny energi.”