Country

Tips for et bedre arbeidsmiljø

Komfort er også viktig på kontoret – og du kan få til mye med svært få ressurser. På denne siden gir vi deg seks enkle tips til hvordan du kan skape en bedre atmosfære og et litt finere arbeidsmiljø.

 

 

1. Hold det rent og pent.

Saker og ting bør ha sine faste plasser – så sørg for å sette de på plass igjen. Unngå unødvendige papirhauger. Uorden påvirker kreativiteten negativt. God orden skaper harmoni.

 

 

2. Stimulerende hvilesoner

Stimulerende detaljer i hvilesonene har en positiv effekt: sørg for at de har magasiner, penner og papir eller spill. Et ståbord ved kaffemaskinen oppmuntrer medarbeiderne til å slå av en prat med kollegaene.

3. Stille områder for konsentrasjon

En god stol på et rolig sted hjelper den som trenger å konsentrere seg. Sett den gjerne ved et vindu eller et annet sted der utsikten ikke forstyrres. Rolige stunder med tid til ettertanke er bra for alle.

 

 

4. Få inn årstidene

Om mulig – sørg for å dra nytte av det naturlige lyset. Om vinteren kan et litt mykere lys, hvorfor ikke levende lys, bidra til en mer innbydende atmosfære. Få naturen og årstidene inn på kontoret. Fyll vaser og krukker med blomster og grener, og sørg for å se ut så ofte du kan, for eksempel når du snakker i telefonen.

 

5. Skape et personlig miljø

Selv om du ikke har en fast arbeidsplass der du kan sette familiebildet, er det enkelt å gjøre arbeidsplassen personlig ved hjelp av gjenstander som betyr noe for nettopp deg. Gjør omslaget på notatboken personlig med et fint sitat, eller ta med en fin kaffekopp. Å endre bakgrunnsbildet på datamaskinen er en elegant måte å fornye seg og sette et personlig preg på.

 

6. Skape hjemmefølelse

Visst kan du gjøre kontoret hjemmekoselig! Detaljer som matter, gulvlamper og puter i sofaen bidrar til å skape et mer komfortabelt og innbydende kontor. Velg gjerne myke former og varme toner på lyset for å roe sjelen og oppmuntre til konsentrasjon.

 

Flere tips til hvordan du skaper et finere miljø på kontoret, finner du på våre ergonomisider.

Share this page